Städfirma

Storstädning – Pris och checklista

En storstädning är en noggrann och grundlig städning som även innefattar städmoment som inte görs i vardags- eller veckostädningen. Det finns ingen definition som säger vad som måste ingå i en storstädning. Det skiljer sig från hushåll till hushåll, och från städfirma till städfirma. Om du anlitar en städfirma så blir städningen mer omfattande, ju mer timmar du betalar för.

Storstädning – Pris

De flesta städfirmor erbjuder storstädningar men sättet de tar betalt på skiljer sig. Vissa städfirmor tar betalt per kvadratmeter, medan andra tar betalt i antal timmar. Räkna med att du får betala 180-260 kr per timma efter RUT-avdrag för en storstädning. De flesta städfirmor ligger strax över 200 kr/h efter RUT.
I storstadsregionerna är priset ofta lite högre. Det kan också tillkomma andra kostnader, som framkörningsavgift, startavgift eller materialkostnader om du inte har städredskap hemma. Vissa städfirmor anger priset per kvadratmeter, i dessa fall brukar kostnaden vara 50-75 kr per kvadratmeter (innan RUT).

Storstädning – checklista. Vad brukar ingå?

I en storstädning brukar följande städmoment ingå. Det som brukar skilja mellan olika städfirmor är om fönsterputs ingår eller inte, vilket kan vara bra att kolla upp på förhand.

Vardagsrum

Badrum

Kök