Städfirma

Fönsterputs-tips och instruktionsvideo

När solen visar sig är det lätt att se när det är dags att tvätta fönsterna. Många tycker detta städmoment är svårt i början innan man kommit in i det. Därför kommer här förslag på vad du kan tvätta fönsterna med och tips som underlättar din fönsterputs.

Tips 1: Använd fönsterputs med ättika

Något som fungerar väldigt bra mot smutsiga fönster är en blandning med ättika och diskmedel. Börja med att blanda 1 matsked diskmedel och 0,5 deciliter ättika. Blanda runt och tillsätt i en hink med 1 liter varmt vatten. Tvätta dina fönster med denna blandning efter att du först tvättat en omgång med bara varmt vatten.

Tips 2: Börja uppifrån och ha rätt tryck

Många som tvättar fönster gör felet att både gå uppifrån och ner. Det bästa är att alltid börja uppifrån. När ett område är klart lyfter du på skrapan och går på nästa område. Ha ett lätt tryck när med skrapan mot fönstret, det ger oftast bättre resultat än om du tar i för fullt. Efter varje drag är det bra att torka av skrapan med en trasa så inte smutsen följer med.

Tips 3: Undvik
tidningspappret

Tidningspapper är ett av de vanligaste hjälpmedlen när det kommer till fönsterputsning. Men faktum är att detta är en myt som lever kvar. Förr fanns det ammoniak i trycksvärta men så är inte fallet idag. En fördel med tidningspapper på fönsterna är att pappret inte ”fäller”. Istället rekommenderas ett modernt redskap, t.ex. batteridrivna fönsterskrapor.

Instruktionsvideo – Så tvättar du fönster